Gastouderopvang via Buurtouders Eindhoven

Wat is gastouderopvang
Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang (0-13 jaar), waarbij de opvang plaatstvindt bij de gastouder thuis of in het huis van de ouders. Gastouderopvang is flexibele opvang die ouders zo optimaal mogelijk kunnen afstemmen op hun persoonlijke wensen. Ouders betalen alleen de opvang uren waarop daadwerkelijk opvang heeft plaatsgevonden. Het gastouderbureau bemiddelt en begeleidt ouders die opvang zoeken en gastouders die opvang bieden.
 
Onze gastouders
Al onze gastouders voldoen aan de landelijke kwaliteitseisen en zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) en worden goed door ons begeleidt. Per gastouder kunnen maximaal 4 tot 6 kinderen worden opgevangen. Het exacte aantal hangt af van de leeftijd van de kinderen. Jaarlijks vindt er een risico inventarisatie plaats op de opvanglocatie, waarbij kritisch gekeken wordt naar veiligheid, hygiene en ruimtegebruik, zodat u uw kind op een vetrouwde en veilige plek achterlaat.
 
Hoe werkt het?
Wanneer u als ouder op zoek bent naar een gastouder dan bespreken we eerst met u uw wensen en behoeften. Vervolgens gaan wij op zoek naar een passende gastouder met wie wij van tevoren altijd uitvoerig kennismaken. Wanneer wij een geschikte gastouder hebben gevonden kunt u kennismaken met deze gastouder. Klikt het tussen u en de gastouder dan maken wij een afspraak voor het koppelingsgesprek. In dit gesprek worden allerlei praktische zaken besproken zoals opvangdagen, het uurtarief, de breng- en haaltijden, voeding, luiers, huisregels en spelgewoonten.

Alle afspraken worden vastgelegd in een contract. Hierna kan de opvangstarten. Naast de jaarlijkse risico-inventarisatie vindt er elk jaar ook een evaluatie plaats met de ouder en de gastouder om te kijken hoe de opvang verloopt en of er wijzigingen zijn in de gemaakte afspraken.

Zelf een gastouder gevonden?
Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat u zelf al een prima gastouder gevonden heeft zoals opa, oma, buurvrouw of kennis. In dat geval kunnen wij de gastouder bij ons inschrijven. Wij zorgen ervoor dat de gastouder wordt ingeschreven in het LRKP, zodat u als ouder in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag en de opvang kan starten. 

Ben jij onze nieuwe collega?

Aanmelden

Gratis gebruik maken van ons online platform?

Aanmelden als ouder Aanmelden als oppas Aanmelden als gastouder

Contact

Buurtouders Eindhoven
Taxusrode 8
5709 HW Helmond

Telefoon: 06-83690133

Email: info@buurtouders-eindhoven.nl

KVK: 61502588

LRKP: 175065202


LRKP register bekijken
Downloads van Buurtouders Eindhoven

Algemene voorwaarden

Volg mij op

Buurtouders Eindhoven is te vinden op de volgende social media kanalen.